احتمال خودکشی در چه کسانی بیشتر است ؟
نوشته شده توسط : ذهن نو

نادیده گرفتن احتمال خودکشی در بسیاری از مواقع موجب غفلت اطرافیان از درمانجو می‌شود. برخلاف تصورات عموم مردم خودکشی پدیده‌ای قابل پیشگیری است که در صورت شناخت علائم تا حد زیادی می‌توان جلوی بروز آن را گرفت. متخصصان سلامت روان همواره تلاش می‌کنند با افزایش دانش عمومی خانواده‌ها در مورد مسائل روان شناختی به شناسایی کسانی که در معرض خودکشی قرار دارند کمک کنند و میزان بروز آن را کاهش دهند. اگر بدانید چه کسانی خودکشی می‌کنند و کدام شخصیت‌ها احتمال بالایی برای خودکشی دارند، آن وقت به راحتی می‌توانید از بروز یک فاجعه پیشگیری کنید. در ادامه نتیجه تحقیقات مختلف در مورد کسانی که اقدام به این کار کرده بودند آورده شده است. برای شناخت علائم خودکشی کلیک کنید.

فهرست مطالب

 

  • احتمال خودکشی
  • احتمال خودکشی در چه کسانی بیشتر است ؟
    • 1- دچار بودن به اختلال افسردگی اساسی
    • 2- احتمال خودکشی در مبتلایان به اختلال سوء مصرف مواد
    • 3- مبتلایان به برخی اختلالات شخصیتی
    • 4- احتمال خودکشی با وجود سابقه خودکشی در خانواده
    • 5- داشتن تجربیات آسیب زا نظیر تجاوز
    • 6- افرادی که جزو جامعه LGBTQ هستند
    • 7- نوجوانان
    • 8- افراد سالخورده
  • تست احتمال خودکشی
  • نشانه هایی که بیانگر احتمال خودکشی هستند
  • روش هایی برای به حداقل رساندن احتمال خودکشی
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه احتمال خودکشی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره افسردگی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

احتمال خودکشی

خیلی اوقات اطرافیان احتمال خودکشی را نادیده می‌گیرند، همین موضوع باعث می‌شود که فرد برای نشان دادن ناراحتی خودش هم که شده، دست به خودکشی با شانس نجات بزند. اما متاسفانه خیلی اوقات هم خودکشی باعث از دست دادن جان فرد می‌شود. رنج و غم خانواده و اطرافیان شاید تا آخر عمر با آن‌ها همراه باشد، پس برای کاهش احتمال خودکشی حتما باید اقدامات لازم و به موقع انجام گیرد.

احتمال خودکشی در چه کسانی بیشتر است ؟

 

برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند خودکشی پدیده‌ای غیرقابل پیش بینی است و آدم‌های خاصی تنها ممکن است دست به این کار بزنند. در حقیقت عموم جامعه خودکشی را اتفاقی غیر قابل پیشگیری می‌دانند و در نتیجه از اقدامات مراقبتی در این زمینه آگاهی ندارند. با شناخت علل خودکشی می‌توانید بهتر این فاجعه را پیش بینی کنید.

این در حالی است که بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که می‌توان بر اساس برخی ویژگی‌ها شخصیتی و ارزیابی روانی می‌توان افرادی را که با افکار مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و در معرض خودکشی هستند را تشخیص داد. در ادامه به مهم‌ترین مواردی که بیش از همه احتمال دارد دست به اقدامات خودآسیب رسان بزنند اشاره کرده‌ایم.

1- دچار بودن به اختلال افسردگی اساسی

افسردگی اساسی یکی از رایج‌ترین اختلالات روان شناختی است که به دلیل شیوع زیاد متخصصان به آن سرماخوردگی اختلالات روانی هم می‌گویند. افسردگی اساسی با غمگینی یا دلگیری ساده تفاوت دارد. کسانی که دچار این اختلال هستند حداقل به مدت دو هفته در اکثر اوقات روز خلق غمگین را تجربه می‌کنند و یا علائق خود را به مسائلی که قبلا برای‌شان جذاب بود، از دست می‌دهند. همچنین در این شرایط علائم دیگری نیز تجربه می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به ایجاد تغییراتی در خواب و اشتها، کاهش تمرکز، کندی روانی حرکتی، احساس گناه و درگیری با افکار مرگ و خودکشی اشاره کرد. برای آشنایی با انواع افسردگی کلیک کنید.

در حقیقت باید گفت که خودکشی یکی از علائم اصلی افسردگی است که در مبتلایان به نوع شدید این اختلال بیش از همه دیده می‌شود. در نتیجه اگر کسی دیگر انگیزه زندگی کردن ندارد، در مورد مرگ حرف می‌زند و یا سایر علائم افسردگی را از خود نشان می‌دهد باید هرچه زودتر از یک متخصص در زمینه سلامت روان نظیر روانشناس یا روان پزشک برای بهبود وضعیت خود کمک بگیرد. برای شناسایی علائم افسردگی شدید کلیک کنید.

2- احتمال خودکشی در مبتلایان به اختلال سوء مصرف مواد

در بسیاری از موارد خودکشی نتیجه اوردوز با الکل یا مواد مخدر است. مسلما این اتفاق در کسانی که دچار اختلال سوء مصرف مواد هستند بیش از دیگران ممکن است اتفاق بیافتد. چرا که افراد در شرایطی که تحت تاثیر دارو، مواد یا الکل هستند قدرت قضاوت خود را از دست می‌دهند و در نتیجه ممکن است تصمیم‌های اشتباهی بگیرند. از همین رواحتمال دارد برای افزایش تاثیرات دارو یا رهایی از رنج‌های روزمره میزان دوز مصرف خود را تا مرز خطرناکی بالا ببرند و به این ترتیب به طور جدی به خود آسیب برسانند.

3- مبتلایان به برخی اختلالات شخصیتی

اختلالات شخصیتی، اختلال‌های مزمنی هستند که از سنین نوجوانی شکل می‌گیرند و به مرور زمان تشدید می‌شوند. در برخی از انواع اختلال‌های شخصیت نظیر اختلال مرزی و نمایشی خودکشی به میزان بیشتری نسبت به جمعیت عموم دیده می‌شود. برای مثال مبتلایان به اختلال مرزی، رفتارهای تکانشگری بالایی دارند. به این معنی که نمی‌توانند عواقب کارهای خود را در نظر بگیرند و اکثرا در لحظه بر اساس هیجانات خود عمل می‌کنند.

همین مسئله باعث می‌شود که هنگام تجربه احساسات ناخوشایند نظیر غم یا اضطراب واکنش‌های شدیدی از خود نشان دهند و به راه حل‌های آسیب رسانی روی بیاورند. خودکشی یا خودزنی از جمله اقدامات رایجی هستند که این افراد برای فرار از هیجانات آزار دهنده انجام می‌دهند.

4- احتمال خودکشی با وجود سابقه خودکشی در خانواده

خودکشی همانند هر رفتار دیگری می‌تواند از طریق فرایند همانندسازی و الگوبرداری از الگوهای مهم زندگی فراگرفته شود. از همین رو بررسی‌ها نشان می‌دهد کسانی که نزدیکان‌شان سابقه خودکشی داشته‌اند، بیش از دیگران در معرض خطر خودکشی قرار دارند و ممکن است در پاسخ به اتفاقات ناگوار زندگی دست به این کار بزنند.

5- داشتن تجربیات آسیب زا نظیر تجاوز

یکی از عوامل  مهم خطر که همواره در بحث خودکشی مطرح می‌شود؛ وجود تروما یا همان تجربیات بسیار آسیب زا در زندگی فرد است. در حقیقت شواهد نشان می‌دهد کسانی که در زندگی خود موضوعاتی نظیر خشونت، قتل، تجاوز یا هرگونه سوء استفاده جسمی و جنسی را تجربه کرده‌اند، بیش از دیگران دست به خودکشی می‌زنند. در نتیجه زمانی که افراد دچار این مشکلات می‌شوند، باید تحت مراقبت قرار گرفته و زیر نظر یک متخصص در حوزه سلامت روان در جهت بهبودی خود گام بردارند.

6- افرادی که جزو جامعه LGBTQ هستند

بر اساس آمارهایی که در مورد احتمال خودکشی در همه جوامع وجود دارد؛ افرادی که جزو جامعه رنگین کمانی هستند؛ به این دلیل که بسیار مورد تبعیض و فشارهای اجتماعی قرار می‌گیرند؛ بیشتر احتمال دارد که دست به خودکشی بزنند. 

7- نوجوانان

نوجوانان نیز به دلیل برخورداری از روحیه هیجان طلبی زیاد در این دوران و همچنین حساسیت آنها، بسیار احتمال دارد که رفتارهای پرخطری از قبیل خودکشی از خود بروز دهند. حتی شاید واقعا قصد اینکار را نداشته و تنها بخواهند که جلب توجه کنند. اما به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها در بدن آنها و تغییر خلقی چنین چیزی بسیار محتمل است. 

8- افراد سالخورده

زمانی که افراد به دوران پیری و سالمندی می‌رسند؛ احساس کارایی و ارزشمندی خود را از دست داده و دچار ناامیدی می‌شوند. به همین دلیل آمار ابتلا به افسردگی در این سنین بسیار بالا می‌رود. از طرفی شاهد رفتارهای خودکشی نیز در این گروه سنی هستیم. این موضوع مخصوصا در مورد مردان میانسال بیشتر دیده می‌شود.

تست احتمال خودکشی

همانطور که گفته شد یکی از مهم ترین پارامترهای تشخیص احتمال خودکشی، شناسایی بیماری افسردگی است. بنابراین در بسیاری از تست های مربوط به افسردگی، میزان احتمال به خودکشی سنجیده می‌شود. شما برای انجام تست های مربوطه می‌توانید همین الان بر تست افسردگی بک کلیک کنید.

نشانه هایی که بیانگر احتمال خودکشی هستند

با توجه به برخی از نشانه ها، می‌توانید متوجه شوید که احتمال خودکشی در این فرد بالاست یا خیر! این نشانه های شامل موارد زیر می‌باشند. البته که گاهی شاهد این موضوع هستیم که فرد خودکشی می‌کند و هیچ یک از این نشانه ها را هم ندارد. اما به هر حال تغییر رفتار در این افراد رخ می‌دهد. 

  • داشتن نگرانی و ترس بیش از حد
  • احساس غمگینی زیاد
  • مشغول بودن فکر و ذهن مغشوش
  • بروز تغییرات خلقی
  • فاصله گرفتن از چیزهایی که در گذشته برای فرد لذتبخش بوده اند
  • فرد فعالیت های روزانه اش را انجام نمی‌دهد
  • در مورد مرگ صحبت کرده و حتی وصیت می‌کند
  • وسایلش را به دیگران می‌بخشد
  • منزوی می‌شود

روش هایی برای به حداقل رساندن احتمال خودکشی

 

در بیشتر موارد، اطرافیان با رفتارهای اشتباه شان به جای اینکه احتمال خودکشی را کاهش دهند؛ فرد را از انجام اینکار مطمئن تر هم می‌کنند. اما در واقع آنها هم مقصر نیستند. چرا که روش درست اینکار را بلد نبوده و از طرفی نگرانی و استرس زیادی را هم متحمل می‌شوند. اما در این قسمت به ذکر برخی راهکارهایی پرداخته ایم که می‌توانند بسیار کمک کننده باشند. 

⭕تشویق فرد برای کمک گرفتن از روانشناس

⭕دور کردن وسایل خطرناک از او

⭕مشورت گرفتن از او در مورد امور مختلف و یا حتی کمک خواستن از او

⭕ترغیب فرد برای مصرف دارو و مراجعه به روانپزشک

⭕به صورت مستقیم در این مورد با او صحبت کرده و از او بپرسید که آیا قصد خودکشی دارد یا خیر؟

سخن پایانی

فراموش نکنید که فکر کردن در این مورد امری بسیار رایج بوده و بیشتر افراد در طول روز به از بین بردن خودشان فکر می‌کنند. اما نمی‌توان گفت که احتمال خودکشی در آنها وجود دارد. با توجه به نشانه هایی که گفته شد؛ باید این موضوع را تشخیص داده و به فرد کمک کنید تا از این بحران خارج شود. در این زمینه روانشناس و روانپزشک حتما باید مداخله داشته باشند. 

برای دریافت مشاوره در زمینه احتمال خودکشی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره افسردگی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

احتمال خودکشی در مردان بیشتر است یا زنان؟

تحقیقات نشان می‌دهد با وجود اینکه زنان بیش از مردان دست به خودکشی می‌زنند، مردان 4 برابر بیشتر در پی این اقدام جان خود را از دست می‌دهند. چراکه مردان اغلب روش‌های خشن‌تری را برای خودکشی انتخاب می‌کنند و احتمال نجات آن‌ها پایین است.

 

منبع: احتمال خودکشی در کدام افراد بیشتر است





:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 آذر 1403 | نظرات (0)
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: